Kerkelijk Centrum De Vloedschuur.
Kerkelijk Centrum De Vloedschuur. Foto: Willem Quist

De kerkdienst anders in De Vloedschuur in Heteren

Algemeen

HETEREN – Op zondag 12 maart wordt er in het kerkelijk centrum ‘De Vloedschuur’ van de Protestantse gemeente Heteren een bijzondere kerkdienst voor jong en oud gehouden. In plaats van een predikant zal er een gastspreker de overdenking houden. Ook zal er veel gezongen worden en krijgen kinderen onze aandacht. 

Het thema van de dienst sluit aan bij de betekenis van de ‘Biddag voor gewas en arbeid’, de zorg voor het leven op aarde en de verantwoordelijkheid van de mens. In onze jachtige maatschappij raken steeds meer mensen moe en overbelast, met alle gevolgen van dien voor het gezin en de samenleving. Ook in de landbouw en in de veeteelt zijn grote zorgen. Waar vinden we bezinning voor  verandering en rust die nodig is voor een menselijke samenleving?

De gastspreker is Judith Westerink uit Heteren. Zij is onderzoeker bij Wageningen UR (University & Research) en zij zal spreken over de noodzaak van rust voor de mens en in de landbouw. In de joodse godsdienst, eeuwen voor onze jaartelling, waren daar al regels door de instelling van de Sabbat. Verder komt ons koop- en eetgedrag ter sprake en hoe we boeren kunnen steunen die duurzaam willen produceren. Ook elders in de wereld is hulp nodig, zoals in Noord-Ghana, een droge regio met veel armoede. Voor de veelbelovende plannen van de boerinnen daar wordt een collecte gehouden. 

Deze dienst is door een vijftal gemeenteleden voorbereid en wil u graag inspireren. Belangstelling? U bent hartelijk welkom op 12 maart om 10:00 uur in De Vloedschuur, Kerklaan 4a, Heteren!