Prins Mark van ut Goeie Léve opent samen met oud prins Henk Theloosende Prinsenpromenade.
Prins Mark van ut Goeie Léve opent samen met oud prins Henk Theloosende Prinsenpromenade. Foto: F. Joosten

Buutegebeure in Elst in teken van De Groene Loper

Algemeen

ELST - Het Buutegebeure in Elst, op de dinsdagmiddag na het carnavalsweekend georganiseerd door het Convent Prinsen Carnaval (CPC), stond dit jaar in het teken van de Groene Loper. 

Het Centrum Management Elst (CME) wil het gebied tussen het stationsgebied en het centrum in samenwerking met de gemeente en ziekenhuis Rijnstate omtoveren tot een wandelgebied. Oud-prins Rien ‘Le Chanteur’ Adolfs ontving alle carnavalisten op het plein voor het station. Het idee van de Groene Loper werd toegelicht door centrummanager Jan Rouwhorst. Het CME ziet hier een verrassend wandelgebied voor zich met allerlei vormen van informatie over Elst. 

Joop Janssen, voorzitter van het CPC, vertelde vervolgens dat het CPC het idee heeft opgevat om op de Groene Loper ook een prinsenpromenade te maken. En de daad werd gelijk bij het woord gevoegd. Onder toeziend oog van burgemeester Patricia Hoytinck Roubos, wethouder Dimitri Horsthuis Tangelder en leden van carnavalsverenigingen De Batsers en Zet ‘m op werden door de oud-prinsen alvast de eerste prinsentegels met hun eigen naam gelegd naast het kunstwerk Ontluiken dat voor deze gelegenheid was omgetoverd tot een levensgrote carnavalssteek.