NL.doet in de Wereldwinkel Elst

Algemeen

ELST - Het Oranjefonds organiseert dit jaar voor de 19e keer de NLDoet actie voor het werven van vrijwilligers op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart.

Na jaren van stilte doet de Wereldwinkel in Elst weer mee. Het is een leuke manier om nieuwe enthousiaste vrijwilligers te leren kennen.

Al jaren komen leerlingen van groep 8 uit basisschool De Wegwijzer bij ons in groepjes van 2 of 3 een uurtje helpen. Zij mogen klanten bedienen, producten scannen en inpakken onder begeleiding van de vrijwilligers van de Wereldwinkel.

“Om de leerlingen enthousiast te maken, geven wij een gastles op de school over Fairtrade, de Wereldwinkel, de producenten die de producten maken en het belang van vrijwilligers.
Omdat er veel leerlingen zijn (42) verdelen wij de uren over de hele week van 6 tot 11 maart. De ervaring  van vorige jaren leert ons, dat de jongelui bewust worden, dat niet iedereen het in de wereld zo goed heeft als wij in de westerse landen en dat de producenten van eigen gemaakte artikelen proberen een eigen toekomst op te bouwen. Door die producten hier te verkopen, geven wij hen een kans op die toekomst.”

“Enkele leerlingen zijn later -tijdens hun middelbare schooljaren- ook de maatschappelijke stage in de Wereldwinkel komen doen. Twee zijn zelfs vaste vrijwilliger geworden. Om de leerlingen echte klanten te laten bedienen, moeten die er wel zijn. Daarom motiveren zij hun familie en kennissen om  extra in die week als klant te komen!”, aldus Marijke van Brandenburg, namens de Wereldwinkel Elst