(foto: Marije Bouma)
(foto: Marije Bouma) Foto: Marije Bouma

Jongeren Bij Ons Thuis naar de bowlingbaan

OVERBETUWE - Op zaterdag 4 februari  zijn de toekomstige bewoners van Stichting Bij Ons Thuis wezen bowlen. Ze wonen nog niet samen onder een dak, maar trekken al wel volop met elkaar op. De jongeren allemaal met een verstandelijke beperking hebben laten zien dat zij ook een strike kunnen gooien.  

Op de foto is te zien dat de groep een  hecht geheel vormt. Ze leven erg met elkaar mee en volgen elkaars verrichtingen. Een hapje en een drankje en de stemming zit er al snel in. Niet iedereen maakt gebruik van de hekjes naast de baan. Een enkeling weet de bal hier zelfs overheen te krijgen tot hilariteit van de anderen. 

Het ouderinitiatief organiseert regelmatig activiteiten zodat de jongeren elkaar goed leren kennen. Uiteindelijk gaan ze straks met elkaar wonen. De plannen hiervoor zijn in een ver gevorderd stadium. Er is een businessplan geschreven door het bestuur waarmee gesprekken met investeerders, gemeente en woningbouw concreet kunnen worden gevoerd. 

Op 15 maart vormen twee van onze toekomstige bewoners;  Fleur en Frederique het welkomstcomitĂ© bij de Statenverkiezingen op het stembureau. De jongeren zullen in de toekomst steeds vaker betrokken zijn bij maatschappelijke activiteiten in Elst en omgeving zodat ook zij  kunnen participeren in de samenleving en zichtbaar zijn.