Prins John met drie ex-prinsenvan de Wielewoalers in De Huiskamer van Oosterhout. (foto: Theo Voorn)
Prins John met drie ex-prinsenvan de Wielewoalers in De Huiskamer van Oosterhout. (foto: Theo Voorn) Foto: Theo Voorn

John van Jeugd- tot Jubileumprins
in De Huiskamer van Oosterhout

OOSTERHOUT - Afgelopen maand was het weer supergezellig in De Huiskamer van Oosterhout. Vooral op de woensdag voor de carnaval kwamen alle gasten al goed in de stemming. Want niemand minder dan John van Jeugd- tot Jubileumprins kwam ons met een bezoek vereren. 

Samen met zijn vader Jan Schilting die vaste bezoeker is in de huiskamer, vertelden zij over alle prinsen van Nölerhout in de afgelopen 55 jaar. Dat werden mooie anekdotes, bijvoorbeeld over die keer toen er een brandje werd gemaakt met benzine in plaats van petroleum en een paar carnavalisten met hun verbrande gezicht in verband bij de familie Schilting, vader Jan was toen prins, binnenkwamen en de kleine John zich rot schrok. Voor vele bezoekers waren de verhalen en feest van herkenning. 

Ook de komende maanden staat er weer het een en ander te gebeuren. Uiteraard is er koffie en om de twee weken lekkere soep. De kinderen van SamSam komen langs op 8 maart om spelletjes te doen samen met de ouderen. Altijd leuk! Op 15 maart gaat Ruud vertellen over zijn fietsreis naar Iran en op 22 maart gaan we Paaskaarten maken (wie wil).

Maar ook buiten de huiskameruren is er veel te doen. Op dinsdagmiddag 28 maart komt pastor John Rademakers met belangstellenden praten over 'Oud worden is Leuk!'. Op dinsdagmiddag 4 april komt iemand van de gemeente vertellen over veilig internetten: 'Laat U niet neppen tijdens het appen'. En op vrijdagmiddag 14 april komt het IJsselsteins Zeemanskoor ons met prachtige liedjes opvrolijken. Meezingen mag!