Ringgooien.
Ringgooien. Foto: S. Bouwmeister

Onbeperkt sportfeest in OBC Bemmel

Algemeen

BEMMEL - Voor de 36e keer wordt op zaterdag 4 maart een mooie sporttraditie opgepakt. Twintig teams van lokale sportverenigingen nemen samen met de leden van De Klup Over-Betuwe de handschoen op in de Integrade, een vrolijke sport- en speldag. 

Na een onderbreking van twee jaar vindt de Integrade deze keer plaats in OBC Bemmel. Dat is een geweldige steun in de rug van OBC voor De Klup. Dit jaar is voor het eerst en met veel enthousiasme ook hengelsportvereniging Sint-Petrus uit Huissen van de partij.

Door een administratief misverstand is de Integrade verplaatst van de eerste zaterdag van het jaar naar zaterdag 4 maart.
Gemengde teams van sporters mét en zonder beperking gaan de strijd aan in een veelzijdig spellencircuit. Het accent ligt vooral op samenwerking binnen de teams. Op het programma staan onder meer een reuzenpuzzel, raddraaien en buizenbadminton met ballonnen. Wie benieuwd is hoe dat er uit ziet, is de hele dag van harte welkom op de tribune bij OBC aan Heister 1 in Bemmel.

De Integrade is een activiteit van de Klup Over-Betuwe, een organisatie die mensen met een verstandelijke beperking uit de gemeentes Lingewaard en Overbetuwe, uit Lent en Arnhem Zuid iedere vrijdagavond in De Zandse Kerk een ontspanningsavond bezorgt. Aan de Integrade doen ook circa 20 leden van De Klup Arnhem mee.

De Integrade heeft op 4 maart 2023 een programma van 10.30 tot 16.30 uur. De opening wordt verricht door burgemeester Kalfs van Gemeente Lingewaard en de prijsuitreiking door burgemeester Hoytink-Rourbos van Gemeente Overbetuwe. Meer informatie over De Klup Over-Betuwe of de Integrade: www.de-klup.nl