Toneelstukje 'Weg is de kleren!' (nest Zwart).
Toneelstukje 'Weg is de kleren!' (nest Zwart). Foto: John Mens

Pronkzitting bij scouting Elst

Algemeen

ELST - Afgelopen dinsdagavond vierden zo’n veertig Welpen en Kabouters van scouting Elst carnaval. Normaal was dit een feestavond, maar voor dit jaar was iets anders bedacht in de vorm van een pronkzitting.

Normaal is een opkomst bij scouting vooral gericht op buitenspelen, maar het brede programma van scouting omvat ook expressie. De jongens en meiden in de leeftijd van 7 - 11 jaar hadden dit jaar in groepjes geoefend om op te treden. Ze hadden enkele weken geoefend op hun acts vol muziek, dans en toneel. Na een laatste generale repetitie begon de pronkzitting om 19:00 uur. 

De opening werd gedaan door een sketch met Bassie en Adriaan in een kano met een fles ketchup!? Ook was er een act met een tovenaarsgevecht en een rondje moppen tappen, zoals die van de timmerman (maar die sloeg nergens op). Ook was er een toneelstukje over Wie is de Mol. De welpenleiding playbackten de Youtube-hit ‘Ik wil Scouting!’.
Uiteindelijk won het optreden van Snollebollekes van Allen, Hugo en Cees-Pepijn, net zoals het toneelstukje van Lotte Nora en Thora. Om 20:00 uur was de avond alweer voorbij en ging iedereen vol verhalen naar huis.