Afbeelding
Foto:

Lieve, nuchtere zoektocht naar nieuwe ouders

Film Nowhere special

ELST - Op donderdag 16 februari om 20.00 uur draait in Theater De Kik de film 'Nowhere Special', een waargebeurd verhaal over de zoektocht naar de juiste adoptieouders. Aan wie vertrouwt een stervende vader zijn zoon toe?

Een alleenstaande, terminaal zieke vader ziet zichzelf genoodzaakt om een familie te vinden die zijn vierjarige zoontje wil adopteren. Nowhere Special behandelt dit waargebeurde verhaal zonder al teveel sentimentaliteit. Juist omdat de makers het zo klein houden ontroert de film. Op een rustig tempo weten de makers een krachtige ingetogen film te maken over leven en dood.

John is een vijfendertigjarige glazenwasser die in zijn eentje de zorg moet dragen voor zijn zoontje Michael. Als John erachter komt dat hij niet lang meer te leven heeft zoekt hij een nieuw thuis voor Michael. Omdat de moeder ook niet meer in beeld is kiest John voor adoptie. Het gevolg is dat John Michael meeneemt naar allerlei gezinnen op zoek naar de perfecte match, die nog niet zo makkelijk te vinden is. Al deze bezoekjes geven fascinerende inkijkjes in verschillende levens en filosofieën over het leven. Al deze verhalen versterken alleen maar het onderliggende drama, want hoe vertel je een jong kind dat je doodgaat?

Nowhere Special weet diep te ontroeren, juist dankzij de ingehouden manier van filmen en vertellen. De informatie voor het publiek is schaars. Pas als het echt moet wordt iets meer bekend over de ziekte van John. Uiteindelijk gaat de film ondanks de dreiging van de dood vooral over leven. John accepteert zijn lot en wil vooral het beste voor zijn zoontje dat vol levensenergie zit. Nowhere Special voert 'less is more' tot het uiterste door en dat leidt tot een wonderschone film. Kaartjes via www.theaterdekik.nl of aan de kassa.