Batsers Groot Carnaval.
Batsers Groot Carnaval. Foto: De Batsers

Batsers Carnaval

Algemeen

ELST - Over ruim een week barst het Groot Carnaval weer los! De vier dagen dat Elst verandert in Duppertdurp en Prins Mark van ut goeie Lève zijn scepter over het dorp mag zwaaien! Natuurlijk heeft carnavalsvereniging De Batsers weer een bijzonder carnavalsprogramma in petto.

Een kort overzicht: vrijdag 17 februari vindt het jaarlijkse seniorenbal plaats, waarin er een mix van de programma’s van de pronkzittingen van De Batsers en Zet ‘m Op aan het Elster publiek wordt getoond. Zaterdag 18 februari is er ‘s middags het kindercarnaval (uitverkocht) voor de allerkleinste carnavalisten. In de avond wordt er het jeugdcarnaval voor de jeugd van 12 tot 17 jaar georganiseerd. Daarnaast is er het Batsers Groot Carnaval (ook uitverkocht) in het Wapen en kan er carnaval gevierd worden in het Batserscafé “in den Ommelanden”! 

Zondag 19 februari is de dag van de Elster optocht en wordt ’s middags de Duppertzondag georganiseerd. De zondagavond wordt georganiseerd door carnavalsvereniging De Bierbeuners.
Maandag 20 februari kan er -samen met de Bats mar Deur band- gefrühshopt worden bij diverse cafés in Elst. In de avond is het ‘Foute Party’ in het Wapen van Elst (toegang is gratis!).
Dinsdag 21 februari is de laatste dag van het carnaval. Daar wordt het carnaval afgesloten met ‘Batsers in Concert’ in In den Ommelanden. Ook hier is de toegang gratis!

“Kortom, het belooft een fantastische carnaval te worden en wij hebben er weer heel veel zin in. Komt u ook? Kijk voor meer informatie, verkoopadressen en het volledige programma op https://www.batsers.nl.”