Activisten Mark en Dorien vastgeplakt aan 'het perd'.
Activisten Mark en Dorien vastgeplakt aan 'het perd'. Foto: Zet 'm Op

Top pronkzittingen bij Zet ‘m Op

Algemeen

ELST - De afgelopen twee weekenden hebben de artiesten van Zet ‘m Op het Elster publiek tijdens de volledig uitverkochte pronkzittingen getrakteerd op zes geweldige voorstellingen in Het Wapen van Elst.

Vanaf de Blauwe Blagen Bende in de snackbar van Van Hulzen in het voorprogramma, tot en met de daverende buut van Dave Willemsen als vrijgezel vlak voor de finale, kwamen er prachtige acts voorbij, veelal over actuele Elster onderwerpen.

De jongerengroep Nei Grei werkte bij AH Driessen samen met drie nieuwe seniorencollega’s en Eigewies stond bij de BSO in park Lingezegen als een typerend groepje jonge ouders. Kant Noch Wal zette het podium én de zaal op de kop tijdens hun act als archeologen op bouwterrein De Pas met een gastoptreden van wethouder Wijnte Hol.

De Hofzangers gingen na hun inzinger en luisterlied muzikaal aan de slag als bouwvakkers en artsen in het nieuwe ziekenhuis Rijnstate terwijl de Chanellekes zingend op zoek waren naar een geschikte plek in Elst voor hun woonwagens.
Natuurlijk verraste Marian de Vette weer met een ‘Elster Buut’ en zorgden Mark en Dorien voor een komische rode draad onder andere door zich als activisten vast te plakken aan het standbeeld van de Paardenmarkt.

De muzikale begeleiding door de Zet ‘m Op band, de prachtige decors van Jan Neijenhuis en de vakkundige presentatie door President Ruud Maatman maakten de zittingen hélemaal af wat vooral bleek uit de lovende reacties van het publiek.