Afbeelding

Vrachtwagen vol met etenswaren naar Oekraïne

Algemeen

ELST - Betuwenaren brengen een vrachtwagen vol lang houdbare etenswaren naar Oekraïne.

De Rotary Elst Over-Betuwe, de Voedselbank, Albert Heijn Driessen en Jumbo Macleane hebben er samen voor gezorgd dat er vorige week vanuit Elst een grote vrachtwagen vol met etenswaren naar Oekraïne is gedaan.

Jaarlijks wordt er in Overbetuwe en Lingewaard een grote inzamelingsactie voor de Voedselbank georganiseerd bij alle supermarkten in deze gemeenten. Deze heeft recent in december plaatsgevonden. Ruim 400 vrijwilligers zorgden ervoor dat de bezoekers van alle 28 supermarkten in deze gemeenten etenswaren konden doneren voor de Voedselbank. De Betuwnaren voelen zich verbonden met hun medemens en hebben ruimhartig gedoneerd.
“Het is fijn om te ervaren, dat deze actie al vele jaren zoveel sympathie heeft bij de Betuwenaren en daardoor zo succesvol is. De Voedselbank is hier enorm blij mee”, aldus Wichert van Olst, hoofdorganisator van deze actie.

Vorig jaar heeft in april ook zo’n actie plaatsgevonden voor Oekraïne. Recent ontving het organisatiecomité van de Voedselbankactie het verzoek uit Oekraïne of ze ook nu weer een inzamelingsactie voor Oekraïne konden organiseren. Deze actie zou dan kort op de actie van december volgen. Mogelijk zou dit teveel zijn gevraagd van de Betuwenaren, wetende dat ook de boodschappen voor de Betuwenaren duurder zijn geworden.

Het organisatiecomité Voedselbankactie heeft daarom gekeken naar andere oplossingen. Zij heeft de Rotary Elst Over-Betuwe, de Voedselbank, Albert Heijn Driessen en Jumbo Macleane bereid gevonden om samen een vrachtwagen vol met etenswaren naar Oekraïne (Kiev) te sturen. Het transport wordt gratis door Den Haan Plantentransport verzorgd. De etenswaren zijn geschonken door de Rotary, de Voedselbank en de vermelde supermarkten. Vanuit Kiev worden deze goederen verdeeld over kleine transportbusjes. Met deze busjes worden de goederen onder militaire begeleiding naar diverse omliggende dorpjes gebracht en verdeeld onder de inwoners van Oekraïne. “We zijn trots op onze Betuwenaren en partners die dit soort acties mogelijk maken”, aldus Wichert van Olst, zelf Rotarian.