Afbeelding
Foto: Tanja Vollebregt

Theater Klare Taal winnaar 16e Leefbaarheidsaward ‘De Regelaar’

Algemeen

ELST - Elk jaar reikt de Huurdersvereniging Over-Betuwe (HvOB-Elst) de leefbaarheidsaward De Regelaar uit. Dit is een prijs voor degene die een aantoonbare bijdrage heeft geleverd aan de leefbaarheid in Elst. De prijs werd uitgereikt tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de HvOB-Elst in zalencentrum Onder de Toren in Elst. 

De genomineerden voor de Leefbaarheidsaward 2022 waren:
1) Stichting Special Sports Event Overbetuwe, die door middel van sportlessen/proeflessen en clinics als doel heeft mensen met een lichamelijke/geestelijke beperking aan het sporten te krijgen.
2) Theater Klare Taal, een enthousiast gezelschap van spelers met een verstandelijke beperking, al dan niet gecomplementeerd met een andere beperking/beperkingen. Onder professionele begeleiding geven zij alles in hun toneelspel om tot een prachtige voorstelling te komen.
3) Muziekvereniging PWA, die dit jaar hun 55-jarig jubileum viert. Dit zittende orkest verzorgt de muzikale omlijsting van diverse evenementen zoals Overbetuwe Zingt Mee, De Nacht van Elst, Sinterklaas en Kerst.

Wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder reikte namens de jury de winnaar Theater Klare Taal de Leefbaarheidsaward uit, samen met de cheque van 1000 euro. De andere twee genomineerden waren blij verrast met de aanmoedigingsprijs van 100 euro.

HvOB-Elst

Voorzitter Leo de Wijs stond in zijn nieuwjaarstoespraak stil bij het feit hoe de huurdersvereniging zich in de afgelopen periode voor de leden heeft ingezet. Zo is de verduurzaming van verschillende straten in en om de Koninginnebuurt een groot succes waarbij mede door inzet van de HvOB-Elst dit voor de bewoners niet tot een huurverhoging heeft geleid. Ook werd de blik op 2023 gericht, het jaar waarin de plannen voor sociale woningen in Elst wat de HvOB-Elst betreft versneld uitgevoerd moeten worden. Er zal behoorlijk gebouwd moeten worden om van de huidige 21 naar het streefgetal van 30 procent sociale bouw te groeien.
Hierbij zal er extra aandacht voor onder andere woonvormen voor ouderen en flexwoningen zijn om doorstroming te bevorderen en starters een grotere kans te bieden. De verduurzaming van bestaande woningen zal door blijven gaan, in deze tijd van energiecrisis een belangrijke taak. Maar ook de leefbaarheid in de wijken blijft natuurlijk onder de aandacht.
Daarnaast zal de HvOB-Elst zich inzetten om de komende huurverhoging zo laag mogelijk te houden.

“Wilt u meer informatie over de huurdersvereniging of wilt u lid worden, kijk op onze website www.huurderselstover-betuwe.nl of kom langs op het spreekuur, iedere derde donderdag van de maand tussen 19.00 en 20.00 uur op het kantoor van HvOB-Elst aan de Verdistraat 27a in Elst.