Spannende wedstrijd Xanthos H4

ZETTEN - In de immer sfeervolle sportzaal De Wanmolen in Zetten werd afgelopen dinsdagavond de wedstrijd tussen Xanthos H4 en Setash H2 afgewerkt. Op papier was Xanthos de underdog, maar dit team heeft de toeschouwers dit seizoen al vaker positief verrast.

De eerste set begon zoals we van dit team gewend zijn: binnen no-time stond men met 0-9 achter. Wakker geschud na aanmoedigingen vanaf de tribune en de zijlijn begon Xanthos aan een inhaalrace. Met een lastige service en een aantal scorende aanvallen door het midden kwam Xanthos weer terug in de wedstrijd. Dat gaf de burger en de spelers weer moed, maar helaas was de opgelopen achterstand te groot en werd de set verloren met 16-25.

De start van de tweede set verliep een stuk beter. Het goede spel aan het einde van de eerste set werd voortgezet en Xanthos kwam zelfs even op voorsprong. Helaas haperde de goed geoliede Xanthos-machine na 10 punten even en werd het initiatief direct overgenomen door de lange mannen van Setash. Het verschil in lengte, leeftijd en sprongkracht was fnuikend voor het thuisteam, anders hadden ze deze set glorieus gewonnen. Het werd uiteindelijk 18-25.

In de derde set ging het lange tijd gelijk op en kwam Xanthos goed op stoom. Even overheerste zelfs het gevoel ‘we hebben ze in de zak’. Achteraf bleek dat in de piepzak te zijn, want de tegenstander was in deze set ongenaakbaar. Mede door een wegzakkertje van het thuisteam werd het uiteindelijk 14-25.

In de laatste set werd nog eenmaal alles gegeven. Op heroïsche wijze ging men de strijd aan met deze geduchte tegenstander en er werd fel weerstand geboden. Mede tot vermaak van de toeschouwers, want die kwamen met deze wedstrijd volop aan hun trekken. De aanmoedigingen vanaf de tribune waren dan ook hartverwarmend. Aan het einde van de set stond de teller op 17-25, maar er moet worden geconstateerd dat een kille ‘0-4 verlies’-notatie een vertekend beeld van de wedstrijd geeft. De grote winnaar was ook dit keer het publiek.

Na afloop werd het verlies op bescheiden en ingetogen wijze, wat zo kenmerkend is voor dit team, geëvalueerd. Men had met opgeheven hoofd het strijdtoneel verlaten en er waren voldoende verbeterpunten, twee positieve punten na weer een spannende wedstrijd!