De notaris geeft uitleg in het Alzheimer Café

Algemeen

ELST - Op dinsdag 14 februari is het weer tijd voor het Alzheimer Café! “We begroeten u graag vanaf 19.00u in basisschool Stap voor Stap in Elst. Het thema is deze keer: Het levenstestament - de notaris.” 

Notaris Francois van Schaik uit Bemmel is onze gast en vertelt ons wat we kunnen regelen, mocht er een moment komen dat we zelf niet meer alle beslissingen kunnen nemen. 

Een diagnose dementie komt meestal hard aan. Er is tijd nodig om die te verwerken en niet altijd heb je dan energie om je te verdiepen in moeilijke zaken. Mensen vragen soms: “Heb je al een levenstestament?”. Maar wat is dat eigenlijk? En waarom zou je dat moeten hebben? Wat regel je in zo’n document en wat zijn de gevolgen? Over deze en andere vragen kan de notaris meer vertellen.

Beslissingen over wat we willen, privé en zakelijk. Denk aan wet- en regelgeving bij dementie, volmacht en een levenstestament. Zelf de regie houden en iemand aanwijzen die je vertrouwt, om je te helpen bij het maken van beslissingen. 

Het kan rust geven om dit op tijd te regelen. Er is ruim gelegenheid om de notaris vragen te stellen op deze avond in het Alzheimer Café.
Vanwege de verwachte belangstelling voor dit onderwerp, vragen wij u zich vooraf aan te melden.

Stuurt u svp een mailtje naar: alzheimercafe.overbetuwe@alzheimervrijwilligers.nl. Graag vermelden met hoeveel personen u komt. Locatie is de aula van basisschool Stap voor Stap in Elst - Kruisakkers 3. Toegang parkeerplaats vanaf Kerkeakkers. Aanvang 19.30, inloop vanaf 19.00 uur. Einde 21.00 uur.
De toegang is gratis en koffie & thee staan klaar!