Afbeelding
Foto: Dede van Raaij-Permadi

Eindelijke weer een high tea in Heteren

Algemeen

HETEREN - Afgelopen vrijdag 27 januari was het een drukte van belang in De Vloedschuur in Heteren. Voor de negende keer werd er weer de high tea georganiseerd door de drie kerken. Door corona was er de laatste twee jaar geen mogelijkheid bij elkaar te komen, maar nu was het weer als vanouds. 

Met ongeveer 65 mensen van 80+ genieten van een gezellige middag. Velen waren al eerder geweest, maar er waren ook nieuwe gezichten. “Ach ja”, vertelde een bezoeker, “ik kreeg de uitnodiging en dacht, ik ga maar eens kijken!” Of het aan de verwachtingen voldeed? “Jazeker, er zijn lekkere hapjes en je komt mensen tegen die je in lang niet hebt gezien. Echt fijn ,hoor!” 

Ja, en daar doen de vrijwilligers het voor. Want aan vrijwilligers geen gebrek. Er is volop gebakken de afgelopen dagen om de gasten van hartige en zoete hapjes te voorzien. Keuze genoeg. De volle dienbladen gaan  telkens weer rond en er wordt genoten van de lekkernijen. Maar niet alleen van de lekkernijen. Het is een gegons van alle gesprekken die er worden gehouden. 

Het is duidelijk dat er wordt genoten van deze middag. Negen jaar geleden begonnen om de saaie en sombere januarimaand wat kleur te geven. En nu niet meer weg te denken als vaste gebeurtenis in Heteren. Zelfs de 100-jarige mevrouw Flinterman is aanwezig. Als oud-inwoonster van Heteren wilde ze deze middag niet missen. Veel mensen waren blij verrast haar te zien en kwamen een praatje met haar maken. Precies het doel van deze middag. Elkaar ontmoeten en aandacht voor elkaar. 

Traditiegetrouw werd de middag afgesloten met het toetje: advocaat met slagroom of boerenjongens. De gesprekken duurden nog lang voort en  ondertussen stonden de chauffeurs geduldig te wachten om iedereen weer veilig thuis te brengen. Men was het erover eens. Het was weer een supergezellige en lekkere middag. En volgend jaar? Dan zijn we er zeker weer bij, werd er door velen gezegd.