Xanthos heren 2 zet goede reeks voort

Algemeen

ZETTEN - Het tweede herenteam van volleybalvereniging Xanthos deed donderdag 26 januari goede zaken. In Nijmegen werd Pegasus 6 met 1 - 3 verslagen. Daarmee werd de goede lijn van dit jaar doorgetrokken. Na twee keer een overwinning met minimaal verschil nu een ruime overwinning.

De eerste set was cruciaal. Het ging gelijk op en het niveau was het aanzien volledig waard.  De pass, vaak het probleem bij Xanthos, kwam prima aan bij de jarige spelverdeler Arno Hassink. Hij kon naar hartenlust zijn aanvallers bedienen. Uiteindelijk was het middenman Ruben Verwoert die het bevrijdende laatste punt binnen sloeg. De setstand 27 - 29 geeft aan dat het tot het laatste moment spannend was. 

Pegasus was door het verlies enigszins aangeslagen en Xanthos profiteerde daar optimaal van. Gelijk werd een gaatje van enkele punten geslagen en dat bleef gedurende de hele set. Het was duidelijk dat Xanthos de bovenliggende partij was en niet onvermeld mag blijven dat de passers Jaro Pol en  Jeroen Kornaat, die het merendeel van de pass verzorgden, daar een belangrijke  rol in hadden. Met 25 - 20 werd deze set gewonnen.

Een tragedie speelde zich af in set 3. Het eerste punt was net binnen geslagen toen Jeroen Kornaat door zijn enkel ging. Hartverscheurend lag hij kermend op de grond. Gelukkig waren er veel helpende handen en na de gedwongen rustperiode kon de wedstrijd verder. Echter wel zonder Jeroen. Een extra beslag op de toch al uitgedunde selectie. Vanwege blessures waren de Zettenaren maar met 8 man, waaronder een reservespeler uit het derde herenteam, afgereisd naar Nijmegen. Het leek erop dat Xanthos de draad goed oppakte, maar dat was valse schijn. In het middenstuk ging het duidelijk minder en hoewel Xanthos zich herstelde verloren de Zettenaren deze set met 25 - 20. 

De vierde set was opnieuw voor Xanthos. Het vertrouwen was volledig terug en de ingevallen spelverdeler Erik den Hartog, uit het derde herenteam, was daar zeer mede debet aan. Hij pakte het prima op. Los daarvan waren er enkele prachtige blokpunten. Met name Dirk de Greef dreef de Pegasus spelers tot wanhoop met enkele fraaie kill blocks. Met 18 - 25 werd deze set binnengehaald.

De beide coaches -vaste coach van Leersum kwam pas later binnen en werd op adequate wijze vervangen door de geblesseerde speler Kees van Ginkel- konden tevreden terugblikken op een goede wedstrijd. De conclusie was eenduidig: “Dit geeft vertrouwen voor de rest van dit seizoen.”
De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 25 februari uit tegen koploper Kidang.