Afbeelding
Foto:

Ludique! in Theater De KiK
met LevensLong

ELST - Op zondag 5 februari om 15 uur staat Ludique! in Theater De KiK, zij spelen de liedjes van Robert Long. Ludique! bestaat uit twee jonge, bevlogen theatermakers, Gerald Drent en Martijn Mulders. In 'LevensLong' ging dit duo een bijzondere samenwerking aan met producent Kristof Rutsaert, de weduwnaar van Robert Long. 

En 15 jaar na diens het overlijden wordt voor hen de schatkamer met het volledige oeuvre van Long opengesteld. Tijdens 'LevensLong' vertelt Ludique! persoonlijke anekdotes en verbindt die met de muziek en tijdloze teksten van Long. Met hun eigentijdse manier van theater maken en hun androgyne verschijning maken Drent en Mulders een intieme voorstelling waarin voor het eerst ook de Duitstalige nummers van Long in de Nederlandse theaters te horen zijn.

Ludique! weet tijdens hun muziekvoorstellingen op kenmerkende wijze verschillende talen in elkaar te laten overvloeien en ook ditmaal zal zowel muzikaal als tekstueel de taal van de liefde overwinnen in al zijn facetten. Puur en Persoonlijk. Ludique! won tijdens het Delft Fringe Festival de publieksprijs voor ‘Zarah, Zonde van de Liefde’.