Afbeelding

Afvalbrigade Herveld-Andelst

Algemeen

HERVELD/ANDELST - Op 21 januari was de afvalbrigade weer actief in Herveld Andelst en raapte in anderhalf uur tijd met achttien vrijwilligers vijftien zakken zwerfvuil op.

Helaas is het nog steeds hard nodig; de afvalbrigade die regelmatig op pad gaat om zwerfafval op te rapen. De gemeente Overbetuwe faciliteert deze groep ook in 2023 met materialen zodat het oprapen van afval minder moeite kost. Ook voorziet de gemeente in reflecterende hesjes zodat de vrijwilligers goed zichtbaar zijn en veilig op pad gaan.

De vrijwilligers hebben vijftien grote zakken afval naar de milieustraat gebracht. Groot probleem is het bedrijventerrein. Flessen, blikjes, zakken beschimmeld brood, snoepwikkels, chipszakken, condooms enzovoort. Voor de vrijwilligers bijna niet meer te tillen, zoveel afval. Oproep van de vrijwilligers is de volgende: zou elke inwoner van Herveld Andelst zelf de omgeving van zijn eigen huis willen schoonhouden? Kijk regelmatig of er afval in je eigen straat ligt en ruim dit gelijk op. Dit scheelt de afvalbrigade veel werk.

De afvalbrigade doet niet alleen nuttig werk maar is daarnaast ook een gezellige groep vrijwilligers. Op 21 januari werd de actiedag afgesloten met een gezamenlijke lunch bij Hart van Herveld. Tijdens de lunch werd ook de banner getoond die voortaan opgehangen zal worden tijdens actiedagen. Belangrijk is namelijk om bekendheid te geven aan de actiedagen. Voor 2023 staan nog vier actiedagen gepland.

De volgende actiedag van de zwerfafvalbrigade is op zaterdag 10 maart, gekoppeld aan NL Doet. Vrijwilliger worden? Neem hiervoor contact op met Arendina van der Scheur 06 48523718.