Groente snijden bij De Soeptafel Elst.
Groente snijden bij De Soeptafel Elst. Foto: Bart van Lent

De Soeptafel Elst viert haar eerste lustrum!

Algemeen

ELST - In oktober 2018 vond de eerste Soeptafel voor ouderen plaats in Elst. “We zijn nu bijna 5 jaar en ruim 75 soepen verder. Dit jaar vieren we ons eerste lustrum! Dat doen we door ook in 2023 weer mooie soep-kook-bijeenkomsten te organiseren voor ouderen in Elst, waarbij we bij sommige Soeptafels ook wat extra’s doen of een verrassing in petto hebben.”

De aftrap van dit lustrumjaar is op vrijdag 24 februari, zoals gebruikelijk weer in De Ruimte, St. Maartenstraat 32b in Elst. “We starten deze dag iets eerder dan normaal: de inloop is tussen 09.30-09.45 uur. Wat we deze dag gaan maken blijft nog even een verrassing!”

De Soeptafel is een initiatief van Maaike van Beek en (dochter) Suzanne Bas. In de eerste jaren werd De Soeptafel gefinancierd door onder andere sponsoring en Overbetuwe Doet. In 2021 is De Soeptafel toegetreden tot de stichting Ontmoeten en Verbinden Elst. De stichting heeft dit jaar voor het eerst gemeentelijke subsidie gekregen. “Voor de bekostiging van de jubileum activiteiten zullen we dit voorjaar sponsoring vragen via de cheques van Overbetuwe Doet.”

De overige Soeptafels in de eerste helft van 2023 zijn gepland op vrijdag 24 maart, woensdag 5 april (koken voor de voorjaarsbrunch van De Huiskamer op 6 april), vrijdag 19 mei en vrijdag 16 juni. 

“Wilt u graag een keer meedoen aan De Soeptafel, de nieuwsbrief van De Soeptafel ontvangen of graag meer informatie? Stuur dan een bericht aan mvanbeek1966@gmail.com of bel 06-44986453. De Soeptafel heeft ook een eigen website: www.soeptafel.nl Deelname aan De Soeptafel kost 2,50 euro per bijeenkomst.”