Repetitie muziekgezelschap Sint-Willibrordus.
Repetitie muziekgezelschap Sint-Willibrordus. Foto: M van Workum

Muziekvereniging zoekt nieuwe dirigent/docent

Algemeen

HERVELD - Muziekvereniging Sint-Willibrordus uit Herveld-Andelst is het nieuwe jaar fris gestart met een stapel nieuwe muziek. Afgelopen december gaven ze nog een gezamenlijk concert met muziekvereniging Amicitia uit Dodewaard. 

Het kleine, maar enthousiaste muziekgezelschap dat bestaat uit blazers en een drummer van alle leeftijden, repeteert elke maandagavond in De Hoendrik in Herveld. “We zijn in januari versterkt met een tenorsaxofoniste die les heeft van de eigen dirigent Hans. De vereniging is al sinds enige tijd geen officiële fanfare meer en daarom zijn alle blaasinstrumenten welkom. De partijen worden op niveau aangepast, zodat iedereen al snel mee kan spelen.”

“Helaas heeft onze dirigent Hans na ruim 12 jaar aangegeven na de zomervakantie met pensioen te willen gaan. We zijn dus op zoek naar een nieuwe muzikale duizendpoot. Onze huidige dirigent verzorgt niet alleen de repetitie van het leerlingenorkest 2Gether met daarin een achttal enthousiaste jonge muzikanten op trompet, saxofoon, trombone èn piano; hij repeteert ook met het muziekgezelschap en geeft op maandagmiddag de leerlingen les op hun blaasinstrument.”
Ook volwassenen die (weer) een blaasinstrument willen gaan spelen, kunnen via de muziekvereniging les krijgen.

De muziekvereniging zoekt daarom per eind augustus 2023 een enthousiaste muzikaal leider, die individuele lessen geeft aan kinderen en volwassenen èn het jeugdorkest en het blaasensemble kan dirigeren. “Enthousiasme en het samendoen staan voorop, waarbij we ook naar optredens toewerken. Elk jaar wordt minimaal een drietal optredens verzorgd waaronder een buitenoptreden bij Museumboerderij Den Tip en een concert in De Hoendrik.
Dus… ben jij of ken jij iemand die graag deze (betaalde) functie bij muziekvereniging Sint-Willibrordus aan zou willen gaan, neem dan contact op via willibrordus.ha@gmail.com!”