Reparatiewerkzaamheden tijdens het repaircafé.
Reparatiewerkzaamheden tijdens het repaircafé. Foto: Peter van Kempen

Repaircafé in Elst

Algemeen

ELST - Op 26 januari  staan de technische vrijwilligers in het nieuwe jaar weer klaar om uw defecte huishoudelijke apparatuur, verlichting , gereedschap en audioapparatuur en dergelijke te repareren.  Ook kunt u terecht voor uw mobiel, tablet of laptop als die weigert of slecht werkt of als u niet overweg kunt met een app. Er is een naaister aanwezig voor verstelwerk wat u zelf niet kunt of durft. Alles onder het motto: ‘Weggooien, mooi niet’.

Veel elektrische apparatuur wordt vaak snel weggegooid wanneer het niet meer werkt. Maar het blijkt dat het soms maar een kleine reparatie nodig heeft om het weer werkend te krijgen. Vooral losse contacten in snoeren en slechte soldeerverbindingen in de apparatuur  komen veel voor.

Bij dit repair café wordt gemiddeld zo’n 70 procent van de aangeboden apparatuur weer werkend opgeleverd en krijgt het een 2e leven. We maken dus ook veel mensen blij, terwijl het bijdraagt aan het milieu. Ook kunt u een advies vragen omtrent ingewikkelde zaken aan de technische mensen over het al of niet laten repareren bij de winkels. We repareren geen witgoed, tv’s en grote keuken apparatuur. Alles wat aangeboden wordt moet schoon zijn.

Er zijn geen reparatiekosten verbonden aan het repaircafé, tenzij er onderdelen moeten worden vervangen. “U kunt wel een vrijwillige bijdrage deponeren om het repaircafé te steunen. We zitten in de kringloopwinkel van 2Switch van 13.00-16.30 uur aan de Aamsestraat 42 te Elst. Tijdens het wachten kunt u de winkel bezoeken of uw spulletjes vóór 16.30 uur weer ophalen.”

Voor meer info: www.fortewelzijn.nl; 085-0406066.