(foto: Imco Boomsma)
(foto: Imco Boomsma) Foto: Imco Boomsma

Xanthos H2 wint bij Gemini

ZETTEN - Na meerdere verloren wedstrijden op rij kwam een korte periode vrij af voor Xanthos 2 als geroepen. De eerste wedstrijd in het nieuwe jaar was meteen de Overbetuwse derby tegen Gemini Elst. Een wedstrijd op zich. Een wedstrijd om meer vertrouwen uit te tanken. En met dit gevoel reisde een onvolledig Heren 2 naar Elst.

De eerste set werd goed gestart. Het goede volleybal stopte bij een 20-17 voorsprong. Het werd nog 22-22 maar helaas werd deze set weggegeven. Set 2 revancheerde Xanthos zich met een aantal mooie aanvallen en service-reeksen werd de stand gelijk getrokken.

De derde set begon met een 5-1 achterstand met valse start. Het zwakke spel zette zich door tot het midden van de set, waarna de instelling veranderde. Met hard werken, goed spel en mooie rallys, werd een flinke achterstand weggewerkt, Helaas kwam de eindsprint te laat en werd de set alsnog verloren. De vierde set rechtte Xanthos de rug en werd het goede spel vanuit de derde set doorgetrokken. Gemini maakte meer fouten en kwam er aanvallend moeilijker door heen. Er werd goed verdedigd en de meeste rally gingen naar de Zettenaren. Een 2-2 stand werd onvermijdelijk.

Set 5 moest uitwijzen wie deze derby zou winnen en wie er ongeslagen 2023 zou vervolgen. Xanthos zette meteen de toon met een prachtige 3-meterklapper van Ruben. Een dubieuze beslissing van de scheids bracht Xanthos even uit het spel, waarna 6-6 op de borden stond. Hierna mocht bij 8-6 gewisseld worden van kant.
De voorsprong werd daarna alleen maar verder uitgebouwd. Een pluim voor Arno die dit jaar voor het eerst als spelverdeler is gestart, en -ondanks dat hij niet helemaal fit was- alle sets alles heeft gegeven!
Xanthos wint uiteindelijk met 3-2 de derby, en kijkt met een goed gevoel uit naar de volgende wedstrijd.