Afbeelding
Foto: Roos Holkenborg

Zwerfafvalbrigade Elst Schoon

Algemeen

ELST - In dit nieuwe jaar zetten de vrijwilligers van Zwerfafvalbrigade de schouders er weer onder om in Elst zoveel mogelijk zwerfafval te ruimen. In november werd ons werk nog eens bevestigd en ondersteund, doordat de Gemeenteraad heeft besloten om het materiaal, zoals veiligheidshesjes, grijpers, handschoenen, plastiekzakken en ringen, op de begroting van duurzaamheid- werkzaamheden te plaatsen. 

Wij, de leden van de afvalbrigade Elst Schoon, zijn er superblij mee. Onze motivatie heeft een flinke boost gekregen. De nieuwe leden, ook ouders met kinderen, zijn verzekerd goed en gepast materiaal!

Is het nodig om afval te ruimen? Jazeker… zoals zaterdag 7 januari verzamelden tien vrijwilligers in één uur tijd in klein deel van Elst, veertien zakken vol zwerfafval. De kartonnen kubussen van het vuurwerk, die verzadigd waren met water, maakten het dit keer extra zwaar.

Naast ons driewekelijks uur gezamenlijk, gaan veel vrijwilligers tussentijds op pad om in eigen buurt  afval te ruimen. Het geeft ieder een goed gevoel om een steentje bij te dragen aan de  duurzaamheid en schoonheid van Elst eo.

Wil je ook vrijwilliger worden bij de zwerfafvalbrigade Elst Schoon dan kun je mailen naar afvalbrigade.elst@gmail.comAlle beetjes helpen om ‘Elst Schoon’ te houden!