IJspret.
IJspret. Foto: eigen foto SSE

Maatjesschaatsen volgend jaar weer

Algemeen

ELST - De Stichting Special Sports Overbetuwe en Het Winterfestijn kijken met grote tevredenheid terug op de proef met Maatjesschaatsen, ijspret voor jong en oud met een beperking.

Een prima opkomst, alle leeftijden van 4 tot 58, een drietal rolstoelen en twee schaatsende kerstbomen. De lachende gezichten, de vreugdekreten, de ontroerde (groot)ouders en de warme complimenten op social media, vormen het bewijs dat dit een schot in de roos is.

De eerste plannen voor een herhaling volgend jaar zijn er al. “We willen minimaal twee keer de baan reserveren voor deze doelgroep en gaan ook een paar skateframes naar Elst halen”, aldus de organisatie. Schaatsen aan de arm van een maatje is geweldig, maar helemaal zelf schaatsen met zo’n frame is nog net iets meer. Sommigen kunnen dan ook op andere tijden schaatsen, maar een apart uur blijft erg belangrijk. Ook de mogelijkheid om naast een maatje ook nog een vriendje of vriendinnetje mee te brengen, gaat overwogen worden.

Er is discussie over de energiekosten van een kleine ijsbaan. Hopelijk tellen beleidsmakers bij toekomstige keuzen ook de mentale energieopbrengst mee.