Nieuwjaarsduik Bewust Fit en Gezond bij Bij Moeke Lentse Plas. (foto: Bewust Fit en Gezond)
Nieuwjaarsduik Bewust Fit en Gezond bij Bij Moeke Lentse Plas. (foto: Bewust Fit en Gezond) Foto: Bewust Fit en Gezond

Mooie opbrengst Nieuwjaarsduik KWF Kankerbestrijding

ELST - Wat begon met een 'klein' initiatief door een paar sporters van Bewust Fit en Gezond uit Elst groeide op nieuwjaarsdag uit tot een evenement met een prachtige opbrengst voor KWF Kankerbestrijding.

Aliene Danen: "We wilden met een paar sporters een duik doen in de Lentse Plas Bij Moeke om het nieuwe jaar sportief in te luiden. Ik wilde hier wel een goed doel aan koppelen, dat werd al snel het KWF". 

Om meer bekendheid te krijgen werd het evenement op de lijst gezet bij de de Unox Nieuwjaarsduiken met als gevolg dat er afgelopen zondag ruim 80 duikers aanwezig waren die samen voor een prachtige opbrengst zorgden van 791 euro.

Bizar volgens Aliene Danen: "Aangezien dit een primeur was en we een maximaal aantal deelnemers in gedachten hadden, moesten we zelfs mensen teleurstellen.

We waren zeer verrast door het aantal aanmeldingen en nemen het zeker mee in de evaluatie zodat we op 1 januari volgend jaar in samenwerking met Bij Moeke het evenement nog meer cachet kunnen geven. Met uiteraard een goed doel eraan gekoppeld. Zo krijg je een win-win situatie."

Na afloop van de duik waren er voor de deelnemers nog oliebollen, chocomel en kleine versnaperingen zodat ze met een goed gevulde maag en met een trots gevoel huiswaarts konden keren.