Nieuw initiatief wandelsportvereniging Elstars: wandelen met senioren

Algemeen

ELST - Dat wandelen goed is voor je gezondheid, weten steeds meer mensen. En zeker op hogere leeftijd is regelmatig een uurtje bewegen aan te raden. Maar ja, dan moet je wel een wandelmaatje hebben.

Om aan dit laatste een stukje invulling te geven, heeft Wandelsportvereniging Elstars uit Elst besloten om met ingang van 11 januari groepswandelingen van circa een uur te organiseren voor Senioren uit Elst.

Ruud Mooij - voorzitter van de Elstars - over dit nieuwe initiatief: “Al jarenlang wandelen wij elke vrijdagmorgen ca 10 km met een grote groep enthousiaste deelnemers. In aanvulling daarop gaan we nu elke 2e en 4e woensdag van de maand – de 1e keer op woensdag 11 januari – een uurtje wandelen met geïnteresseerde senioren uit Elst en omgeving. Na afloop van elke wandeling bestaat de mogelijkheid om – op eigen kosten - gezamenlijk koffie te drinken bij het Wapen van Elst.
Verzamelen doen we steeds tussen 9:45 en 10 uur bij het Wapen. Om stipt 10 uur start de wandeling. Elke keer lopen we een andere route door ons prachtige dorp.

Bent u goed ter been en kunt u een uurtje wandelen, loop dan gezellig mee. Loopt u met rollator, ook dan kunt u gerust meelopen, mits dat uurtje wandelen geen probleem is. En: we houden onderweg rekening met elkaar en passen ons tempo dus aan de langzaamste loper aan.

Aan het meelopen zijn geen kosten verbonden. Wel moet u in staat zijn om op eigen gelegenheid naar het Wapen van Elst te komen.”

“Enthousiast geworden? Kom dan gezellig meewandelen op woensdag 11 januari. Wilt u eerst nog wat meer informatie? Ook dat kan. Mail naar info.elstars@gmail.com.”