Sander Arts in zijn thuisstudio.
Sander Arts in zijn thuisstudio. Foto: Sander Arts

Sander Arts uit Elst in The Tribute - Battle Of The Bands op SBS6

Algemeen

ELST - Wie kent het populaire Open Podium in Elst nog? Elke maand konden muziekliefhebber terecht bij l’Italiano en later bij Onder de Toren. Sander Arts (53) uit Elst was enkele jaren actief op en bij het Open Podium.

Sander begon op zijn elfde met muziek maken en heeft zijn hele leven in bandjes gespeeld en sinds 2018 speelt hij als bassist en is hij manusje-van-digitale-zaken (website, social media, en dergelijke) in The Neil Diamond Project. Deze tributeband bestaat uit liefst elf muzikanten met als frontman Georges Lotze uit Purmerend. Georges deed in 2018 mee aan The Voice of Holland Senior. Daar vertolkte hij de nummers van Neil Diamond zo voortreffelijk dat hij de finale haalde.

Na één telefoontje tussen Lotze en Arts was er direct een klik werd de band verder samengesteld. De band bestaat uit een hechte club topmuzikanten die allemaal hun sporen in de muziek hebben verdiend. Ondanks alle coronamaatregelen heeft The Neil Diamond Project zich een weg gebaand naar de Nederlandse theaters. Ze spelen natuurlijk alle grote hits en vooral uit de beginperiode na Neil Diamonds internationale doorbraak, met name van het live-dubbelalbum Hot August Night uit 1972.

Vanaf 7 januari 2023 om 20.00 uur is The Neil Diamond Project te zien in het tweede seizoen van The Tribute - Battle Of The Bands. In dit programma van SBS6 strijden elf tributebands om een plek bij de laatste vier voor een optreden in het Ziggo Dome op 22 april. In de jury zitten Cesar Zuiderwijk (Golden Earring), Angela Groothuizen en Spike (Di-Rect). Het wordt gepresenteerd door Gerard Ekdom.
Start het nieuwe jaar met goede muziek en entertainment! Elke zaterdag om 20.00 uur op SBS6: The Tribute - Battle Of The Bands.