Coen van de Sport BSO en René Nobels, voorzitter S.V. Spero.
Coen van de Sport BSO en René Nobels, voorzitter S.V. Spero. Foto: BSO Time4Skills

Sport BSO gestart bij Spero

Algemeen

ELST - Dat S.V.Spero een voetbalclub met rijke historie is, weet iedereen in Elst. Echter sinds 2019 is ROC sport en bewegen al op de woensdag gast bij S.V. Spero, waarbij de school wordt gecombineerd met training geven aan de jongste jeugd. Daar komt nu een nieuw initiatief bij!

“Vanaf november faciliteren wij een buitenschoolse opvang (Sport BSO) en zien wij als een logische stap die past binnen de visie op maatschappelijk verantwoord verenigen.”

Toen Roy de Haan van Sport BSO Time4Skills zich meldde bij S.V.Spero, waren zowel het bestuur als de Voetbal Technische Commissie(VTC) dan ook direct enthousiast over een samenwerking voor de kinderen in Elst van 4 tot en met 12 jaar. Voetbal BSO Time4Skills staat voor een sportieve BSO-omgeving waar, naast een breed aanbod van diverse sporten, nét dat beetje extra aandacht voor voetbal is.

Uiteraard is er ook altijd ruimte om te knutselen, een puzzel te leggen of om lekker met Lego te spelen. Dit unieke BSO-concept is al succesvol gelanceerd bij zowel de Heesche voetbalvereniging HVCH als bij voetbalvereniging AWC in Wijchen.

Maatschappelijk betrokkenheid

“Het bestuur van S.V. Spero is zeer blij met de opstart van De Voetbal BSO op sportpark De Pas”, aldus René Nobels, voorzitter S.V. Spero. “Als bestuur en VTC hadden wij al langer de wens om een invulling te vinden voor de uren dat ons sportterrein met kunstgrasveld, gezellige kantine niet in gebruik zijn. Als voetbalclub bieden wij onze leden: aandacht voor iedere speler, ontwikkeling binnen de grenzen van de mogelijkheden met oog voor talent, maar ook plezier en groepsgevoel. Dit doel herkennen we in de doelstelling van De Voetbal BSO en sluit daarmee goed aan bij dat waar wij als club voor staan.”

Het thuisgevoel op de (voetbal)club

Initiatiefnemer Roy de Haan: “Ik ben verheugd nu voor het eerst in de Betuwe, met S.V Spero de ideale partner te hebben gevonden om de eerste Voetbal BSO in Elst te mogen openen. De accommodatie van S.V Spero leent zich uitstekend voor verantwoorde, sportieve buitenschoolse opvang en past goed bij onze voornaamste uitgangspunten. Het thuisgevoel op de (voetbal)club, dát is waar De Sport BSO voor staat. Kinderen ervaren, naast lekker voetballen, een divers sport- en spelaanbod zoals (knots)hockey, basketbal, trefbal, (tafel)tennis en sinds kort ook lasergamen. Na van school te zijn gehaald eten en drinken we gezamenlijk waarna het spelen kan beginnen!

De BSO kent geen prestatief karakter maar heeft voornamelijk als doel kinderen meer en beter te doen bewegen. Momenteel hebben we al 23 kinderen een plekje mogen geven bij Spero nu eerst nog op maandag, dinsdag en donderdag tijdens school- en vakantieweken BSO verzorgen. Een groep kinderen maakt op trainingsdagen al gebruik van de optie om een avondmaaltijd bij ons te nuttigen.

Wil je meer  weten over de Sport BSO Time4Skills? Bezoek dan de website www.devoetbalbso.nl of via @devoetbalbso op Instagram.