Bingo in De Wieken, georganiseerd door stichting Ontmoeten en Verbinden Elst. (foto: Hester van Aalst)
Bingo in De Wieken, georganiseerd door stichting Ontmoeten en Verbinden Elst. (foto: Hester van Aalst) Foto: Hester van Aalst

Ontmoeten en Verbinden Elst hield haar eerste bingo

Algemeen

ELST - Stichting Ontmoeten en Verbinden Elst, waaronder onder andere De Huiskamer van Elst onder valt, heeft afgelopen dinsdag 20 december haar eerste bingo georganiseerd en dit was een groot succes. 

Het bestuur en vrijwilligers van de Huiskamer van Elst hoorden vingen steeds meer geluiden op dat mensen de bingo zo misten in Elst, die werd niet meer georganiseerd in Elst. Vandaar dat deze activiteit nu omarmd wordt door de stichting Ontmoeten en Verbinden. Want ook bij de bingo staat het samen verbinden en ontmoeten centraal. 

“Elke derde dinsdag van de maand, van 13.30-16.30 uur, gaan we een bingo organiseren in De Wieken. We doen dit in eerste instantie tot en met maart, om te ervaren of deze activiteit aanslaat,” aldus John Baaijens, secretaris van de stichting. 

In eerste instantie voor bezoekers van de Huiskamer van Elst, maar andere geïnteresseerden kunnen zich ook altijd melden. Vol is vol. Opgeven kan elke donderdagmorgen in de Huiskamer van Elst tussen 10.00 en12.00 uur, Kokkeland 17. 

“De eerste bingo was, zoals gezegd, een groot succes. Er waren 45 bingogasten, op de tafel stonden mooie prijzen uitgestald, sommigen daarvan gesponsord door gulle ondernemers, onze dank hiervoor is groot”, aldus John.
De bingo kende drie rondes en tussendoor werd iedereen voorzien van drankjes en lekkere hapjes, verzorgd door de aanwezige vrijwilligers. Want zonder de inzet van betrokken vrijwilligers kunnen dit soort activiteiten geen doorgang vinden. Er werd volop gejuicht wanneer er een (goede) bingo werd gescoord en natuurlijk werd dit kritisch nagekeken door de aanwezige jury, die ook de nummers trok.
Aan het einde van de middag ging iedereen met een tevreden gevoel naar huis, sommigen glunderend met een mooie prijs in de armen. Op naar de volgende bingo in januari.