Veiling werken kunstklas.
Veiling werken kunstklas. Foto: Rianne Bakker

Expositie en veiling kindercursussen daverend succes!

Algemeen

ELST - De expositie en veiling van de ‘Kunstklas’ en ‘Van Klieder tot Kunst’, twee kindercursussen bij Creatief Collectief Elst, waren een daverend succes. Op respectievelijk vrijdag 9 en maandag 19 december kwamen in totaal zo’n honderd bezoekers naar onze leslokalen in De Wieken.

De laatste les van het semester - direct voor de exposities - werd besteed aan het inrichten ervan. Maar ook aan het maken van affiches, gereed zetten van hapjes en drankjes voor de gasten, oefenen van de toelichting bij de schilderijen die geveild zouden worden, vlaggen ophangen en waxinelichtjes langs het voetpad plaatsen.

De kinderen toonden trots het werk dat ze tijdens de lessen maakten. Die waren geïnspireerd op het werk van beroemde kunstenaars als Monet en Jeff Koons. Daarnaast maakten ze tijdens de cursus gezamenlijk drie grote schilderijen. Deze werden geveild onder de bevlogen leiding van veilingmeesters Luc Corstens en Els Mathijssen. Beide veilingen, aangevuld met extra vrijwillige donaties, brachten liefst 147 euro op voor het Wereld Natuur Fonds en 61,50 euro voor Dierentehuis Arnhem (dierenambulance). 

In januari start voor beide cursussen een nieuwe reeks lessen. De lessen Kunstklas, vanaf 13 januari, worden gegeven door Rianne Bakker en Dionne van den Dam. Van Klieder tot Kunst begint op 9 januari, eveneens onder leiding van Rianne Bakker.

Een foto-impressie van de expositie en de veiling staat op creatiefcollectiefelst.nl/kunstklas en creatiefcollectiefelst.nl/van-klieder-tot-kunst/. Ook staat hier alle informatie over de cursussen voor kinderen.