Afbeelding
Foto:

Musical-Klassieker Moulin Rouge! bij Theater De KiK

ELST - Donderdag 8 december om 20.00 uur draait in Theater De KiK in Elst de Musical Klassieker 'Moulin Rouge' met Nicole Kidman en Ewan McGregor. 

Moulin Rouge! Parijs, 1899: De jonge schrijver Christian reist af naar Montmartre om het schrijversvak te leren. Hij raakt bevriend met enkele Boheemse artiesten, die een levensstijl van vrijheid, waarheid, schoonheid en liefde naleven. De artiesten proberen een show te verkopen aan de Moulin Rouge, wiens eigenaar een goede show nodig heeft om van de nachtclub een echt theater te kunnen maken. De graaf die dit mogelijk moet maken wil de exclusieve aandacht van Satine, de ster van de Moulin Rouge. Zij krijgt echter een relatie met Christian.

Moulin Rouge! is een duizelingwekkend visueel en muzikaal spektakel. Het is de derde speelfilm in de ‘Red Curtain’ trilogie (gedramatiseerde bioscoop producties) van regisseur Luhrman, Strictly Ballroom, Romeo & Juliet en Moulin Rouge! Alle drie de films kenmerken zich door een simpel verhaal gebaseerd op een oude mythe dat via een bepaald thema onder de aandacht wordt gebracht. Bij Strictly Ballroom was het thema dans, bij Romeo + Juliet was dat de oude Engelse taal van Shakespeare en bij Moulin Rouge! is dat muziek.

Het romantische tragiekverhaal speelt zich ruim 100 jaar geleden af en wordt verteld aan de hand van muziek van deze tijd. Een groot deel van de dialogen bestaat uit liedteksten van bekende songs. In de gezongen liedjes zul je, weliswaar gestoken in een nieuw jasje, onder andere werk van Elton John, Sting, Madonna en Queen herkennen. Muziekregisseur Marius de Vries heeft hier samen met componist Craig Armstrong echt ontzettend knap werk verricht.

Ook visueel is Moulin Rouge! overweldigend. Niet alleen door de extravagante kleurrijke decors en kostuums, maar ook door de gehanteerde snelle opname en montagetechnieken. De beelden flitsen in een hoog tempo aan je voorbij. Moulin Rouge! was genomineerd voor maar liefst acht Oscars, waarvan er twee zijn geïncasseerd (voor de kostuums en het decor). De film heeft nog vele andere prijzen en nominaties gekregen. Over de film valt nog heel veel te vertellen maar eigenlijk moet je deze film gewoon gaan bekijken.