Afbeelding

Ouderinitiatief Bij ons Thuis, volop in beweging!

Algemeen

Elst - Ouderinitiatief ‘Bij ons Thuis’ is het afgelopen jaar dichter bij de realisatie van een woonlocatie voor hun jongeren met een verstandelijke beperking gekomen.

“Er zijn gesprekken gaande met de gemeente, bank en woningbouwvereniging en er zijn het afgelopen jaar diverse activiteiten georganiseerd zoals een pubquiz. De opbrengst hiervan was ruim 4800 euro. We zijn familie, vrienden, bekenden, sponsoren en de jongeren zelf erg dankbaar voor hun bijdrage. Dit geld is ook hard nodig omdat er veel kosten zijn verbonden aan de realisatie van het woonproject. De jongeren zelf hebben hard hun best gedaan tijdens de avond. Toch zijn we er nog niet en ook het komende jaar zullen er weer vele activiteiten georganiseerd worden. Dit doen we voornamelijk samen met alle ouders en onze jongeren. 

Wij als ouders vinden het belangrijk dat de jongeren elkaar goed leren kennen alvorens ze straks met elkaar samen gaan wonen. Wij vinden het ook belangrijk dat de inwoners van Elst de jongeren leren kennen. Inclusie is daarbij ons sleutelwoord. Daarom onderzoeken we de mogelijkheden van arbeidsmatige- en ontwikkelingsgerichte dagbesteding binnen de gemeente, waarbij vooral zingeving , laagdrempeligheid en plezier voorop staan. We stellen nu alvast één van onze toekomstige bewoners aan u voor: 

Fleur is 17 jaar, een vrolijke dame met veel in haar mars! Ze doet al 10 jaar aan judo bij de Budovereniging in Elst. Ze is dit jaar geslaagd voor het examen blauwe band. Fleur woont samen met vader, moeder en oudere broer Stijn in de Westeraam. Ze loopt stage bij de Sligro in Nijmegen waar ze ook samenwerkt met een andere toekomstige bewoner, Mirte. Ze zijn ook nog eens vriendinnen van elkaar. Samen zijn ze de vaste bezoekers van de maandelijkse discoavond in Elst.  Af en toe gaat Fleur logeren op Spelderholt te Beekbergen. Dit is een academie voor jongeren met een verstandelijke beperking, waar vanuit een veilig werk- en leerklimaat de jongeren zich nog verder kunnen ontwikkelen. Kom je Fleur eens tegen in Elst zeg dan maar dat je haar kent van de krant, vindt ze vast leuk.

Mochten jullie meer interesse hebben in ons initiatief kijk dan eens op onze website, Facebook of instagram.” 

Website: www.wooninitiatiefbijonsthuis.nl. Facebook: www.facebook.com/BijOnsThuisOuderinitiatief. Instagram:www.instagram.com/wooninitiatiefbijonsthuis.