Brandgans. (foto: CNME Hemmen)
Brandgans. (foto: CNME Hemmen) Foto: CNME Hemmen

Lezing en excursie Vogeltrek en Wintergasten

HEMMEN - Op woensdag 7 december verzorgt het CNME Hemmen een lezing in dorpshuis De Oude School in Hemmen. Aanvang is 20.00 uur. De kosten voor deze lezing bedragen vijf euro. 

De lezing krijgt een vervolg op zaterdag 10 december met een excursie van 9:00 tot 11:00 uur in het Waterrijk van Park Lingezegen. 

De kosten voor de excursie bedragen eveneens vijf euro en het maximum aantal deelnemers is 30.

Wetenswaardigheden
van de vogeltrek

Tijdens de lezing laten ervaren vogelaars van CNME Hemmen de aanwezigen kennismaken met de wetenswaardigheden van de vogeltrek. Er is daar al het nodige over bekend, maar veel ook nog niet.

Er zullen veel vragen aan de orde komen, zoals: Waarom trekken vogels? Hoe vinden zij de weg? Hoe hoog vliegen ze? Waarom blijven ze niet hier als de reis zo gevaarlijk is? Waarom blijven zij niet in het warme zuiden? Hoe passen zij zich lichamelijk aan?

In de winter komen de nodige vogels uit het hoge noorden onze kant op. Welke vogels kunnen wij verwachten? Wanneer komen ze en wanneer vertrekken ze weer? Waar houden zij zich op?

Aanmelden

Om deel te nemen aan de lezing en/of de excursie, wel even aanmelden via info@cnmehemmen.nl. Meldt u zich aan voor de lezing én de excursie, dan betaalt u 7,50 euro.