De curlingcompetitie van de ijsbaan in Elst is altijd immens populair. (foto: Jaleesa Derksen)
De curlingcompetitie van de ijsbaan in Elst is altijd immens populair. (foto: Jaleesa Derksen) Foto: Jaleesa Derksen

Curlingcompetitie Elster ijsbaan start weer

ELST - Schaatsen! Schaatsen! Schaatsen! Dat is deze winter het belangrijkste motto van het Winterfestijn. Toch is er één vast onderdeel dat ook dit jaar niet zal ontbreken op de Elster ijsbaan: de curlingcompetitie. Op 15 november starten de inschrijvingen.

Curling is een strategische ijssport. Twee teams van vijf spelers gaan op de ijsbaan de strijd met elkaar aan door zoveel mogelijk stenen zo dicht mogelijk bij het centrum van de cirkels op de baan te krijgen. Het is een sport waar vaak wat lacherig over gedaan wordt, maar op onze ijsbaan is het behoorlijk populair.

Dit jaar zijn weer zeven avonden gereserveerd voor het curlen. De eerste vijf zijn de voorronden waarin je je kan kwalificeren voor de halve finale. De voorrondes zijn op maandag 19, donderdag 22, dinsdag 27, donderdag 29 december en maandag 2 januari. De halve finale wordt gespeeld op woensdag 4 januari waarna de beste teams op vrijdag 6 januari in de finale strijden om de titel. Kosten voor deelname bedragen 20 euro per team.

Drie jaar geleden alweer was het team The River die er met de felbegeerde bokaal vandoor ging. Lukt het deze curlers om hun titel te verdedigen? Nieuw dit jaar is de verkiezing van het best verklede team. Uiteraard doe je dat in een outfit passend bij het Winterfestijn of de feestdagen. 

De inschrijving voor de curlingcompetitie gaat op 15 november van start via de website van het winterfestijn: wfob.nl. Elke team kan zich maar voor één avond inschrijven. De competitie is altijd snel volgeboekt, dus wees er snel bij! Op de website staan ook de spelregels van het curlen vermeld.