Afbeelding
Foto:

Filmavond: Zwarte Comedy 'Riders of Justice' in De KiK

ELST - Op donderdag 17 november draait de bijzondere comedy 'Riders of Justice' bij Theater De KiK, de film start om 20:00 uur en kaartjes zijn te koop via de website of aan de kassa. 

Riders of Justice is de nieuwste film van de Deense scenarioschrijver en regisseur Anders Thomas Jensen. Hij staat bekend om zijn zwarte komedies als Flickering Lights (2000) en Adam’s Apples (2005) die hij steeds weer met dezelfde groep acteurs maakt, waaronder de Deense ster Mads Mikkelsen (Druk, Jagten).

Riders of Justice - Actie Comedy. De vrouw van Markus komt om het leven tijdens een tragisch treinongeluk. Terwijl de familie nog in diepe rouw is, belt Otto aan. Hij heeft het treinongeluk overleefd en heeft geconcludeerd dat de trein niet zomaar is verongelukt. Ze besluiten verder op onderzoek uit te gaan en ook voor Markus wordt het duidelijk dat er sprake is geweest van een aanslag. De mannen ontpoppen zich tot engelen der wrake en de missie leidt tot resultaten. Al zijn het misschien niet de gewenste…

Regisseur Anders Thomas Jensen trekt in deze zwarte komedie een heel blik kleurrijke personages open, balanceert regelmatig op het randje van lachen en belachelijk. Een veelomvattende en ijzersterke film (VPRO Cinema)

Puur meesterschap, deze fijne cocktail van buitenissige grappen en inzichtelijke psychologie. (De Volkskrant)