Licht in de Vluchtheuvelkerk.
Licht in de Vluchtheuvelkerk. Foto: Bart Kruijt

Een pioniersreis voor beginners in de Vluchtheuvelkerk in Zetten

Algemeen

 ZETTEN - In de Vluchtheuvelkerk in Zetten worden dit jaar nog drie bijzondere diensten en lezingen gehouden. Bijna elke maand is er op de derde zondag een ‘Heuveldienst’ of ‘Heuvellezing’ in plaats van een gewone dienst. Er zijn geluiden van schrijvers, dichters, een journalist, een oud-politiecommandant, een danseres en zelfs van een heel cantatekoor!

Deze maand, op zondag 20 november, komt Margrietha Reinders, uit Betondorp in Amsterdam zuid-oost. Margrietha is daar predikant, nadat zij daar, en daarvoor in Amsterdam oud-west, als PKN-pionier het ‘Heilig vuur’   brandend hield in het café en op straat. Een inspirerend persoon in de letterlijke zin! Pionieren is een woord dat uitdaagt. Het betekent: het onbekende tegemoet gaan en binnentreden, ook als je de risico’s nog niet kent. 

Nieuwe wegen banen, vasthoudend en dapper zijn, doorgaan ook als je tegenslag ondervindt. Geloven in de Weg, ook wanneer je niet weet waar je uitkomt. Pionieren is bij uitstek een Bijbelse opdracht. ‘Ga heen en draag vrucht’ is een van de eerste opdrachten die God aan de mens geeft. Dit ‘gaan’, komt in vele varianten terug in de joodse en christelijke geloofsverhalen. Margrietha wil graag haar persoonlijke ervaringen over gelovig pionieren met u delen en u meenemen in de uitdaging ook zelf pionier te zijn!

Iedereen is op 20 november, maar ook op alle andere zondagen, welkom in de Vluchtheuvelkerk (www.vluchtheuvelgemeente.nl) met haar licht en ruimte. Op 18 december komt Mariëlle van Beek een workshop spiritueel dansen geven, en op 29 januari 2023 zal er een cantatedienst zijn met Bach’s cantate 93, ‘Wer nun die lieben Gott lässt walten’, uitgevoerd door het Bachensemble Arnhem. 

De lezingen en diensten beginnen om 10.00 uur ‘s ochtends en duren een uur. De ingang van het prachtige witte kerkje tussen de hoge bomen op een terp middenin Zetten staat tegenover het adres Bakkerstraat 20.