De Quiz commissie na afloop van de Elster Dorpsquiz.
De Quiz commissie na afloop van de Elster Dorpsquiz. Foto: Marithaime

Dorpsquiz van Marithaime weer groot succes

Algemeen

ELST - Vrijdagavond 4 november werd er in het Wapen van Elst weer een Dorpsquiz georganiseerd door de quiz commissie van Historische Vereniging  Marithaime. Door de corona konden helaas de laatste twee edities geen doorgang vinden. Maar gelukkig was de deelname weer optimaal. 

De teams van weleer waren de quiz nog niet vergeten. Er hadden zich 28 teams opgegeven, elk bestaande uit vijf personen. De quiz bestond uit 4 ronden van 16 vragen. De vragen gingen over actualiteit, muziek, sport, algemene kennis, Elst oud en Elst tegenwoordig, zowel met tekst als beeldvragen. 

De avond werd voor het eerst gepresenteerd door Rien Adolfs, die dit met verve deed. Het was een spannende strijd tot aan het einde toe. Als winnaar kwam team Wijkplatform Elst Noord uit de bus, die in het verleden al diverse keren winnaar was. Tweede werd FC Balophetdak en derde team Quiz-ut-nie.
Na afloop van deze geslaagde avond werd er in het café nog lang en uitgebreid nagepraat over de vragen en antwoorden. Al met al reden genoeg voor de organisatie van dit festijn om er volgend jaar weer de schouders onder te zetten. (www.marithaime.nl)