Sint-Maarten.
Sint-Maarten. Foto: De Kikkerkoning Kinderopvang

Sint-Maarten feest op het schoolplein Westeraam

Algemeen

ELST - De feestelijke lampionnenoptocht die jaarlijks plaatsvindt op 11 november in de wijk Westeraam in Elst zal dit jaar plaats maken voor een Sint-Maarten-feestje op het schoolplein. 

“We willen alle kinderen vragen om op vrijdag 11 november met hun ouders, opa’s en oma’s, buren of vrienden en lampion de wijk in te gaan. Tussen 17.30 en 18.30 uur is iedereen welkom om langs te komen op het schoolplein van Bredeschool De Zon om samen te genieten van een beker warme chocolademelk met wat lekkers. Iedereen is welkom. 

Merel van den Bergh van De Kikkerkoning Kinderopvang: “Op deze avond kunnen kinderen een ‘lichtje-voor-jou’-tekening bij ons op het schoolplein ophalen. Een tekening die ze thuis mooi kunnen versieren. Zo kunnen ze zelf ook nog een lichtje of hartverwarmend kaartje delen met iemand.”

Brand een lichtje 

“We vragen iedereen in de wijk Westeraam om op deze avond zodra het donker wordt, een lichtje te branden voor het raam, bij de voordeur of in de tuin. Dit kan van alles zijn: een lampion, kandelaar, kaarsje, windlicht, kerstverlichting, lichtsnoer et cetera. Als het maar licht geeft en vanaf de straat zichtbaar is.”