Stichting Zorgeloos Kind met gezinnen in De Efteling. (foto: Stichting Zorgeloos Kind)
Stichting Zorgeloos Kind met gezinnen in De Efteling. (foto: Stichting Zorgeloos Kind) Foto: Stichting Zorgeloos Kind

Reis naar De Efteling blijft jaarlijks hoogtepunt

Algemeen

DODEWAARD - De jaarlijkse reis naar De Efteling is ook deze editie een groot succes geworden. Al jaren gaan we van Stichting Zorgeloos Kind met een hele grote groep gezinnen op vakantie naar De Efteling. In het weekend van 14 - 16 oktober zijn we er weer geweest en we kijken weer terug op een fantastisch weekend. 

Op vrijdag kwamen de gezinnen aan bij het Efteling Hotel in Kaatsheuvel. Om half drie was het officiële welkom met koffie, drinken en wat lekkers en dat in een aparte ruimte van het Efteling hotel. Om half vijf vertrokken we gezamenlijk naar het Park om naar de spannende Raveleijnshow te gaan kijken. Na het eten mochten de ‘volhouders’ nog het park in tot liefst 23:00 uur om zo ook te kunnen kijken naar de prachtige fonteinshow. 

De zaterdagmorgen eerst genieten van het ontbijt om zo weer om 9:30 uur het park in te gaan. Ieder gezin had zogeheten Eftelinggeld ontvangen, waar ze de lunch overal op het park konden nuttigen, zodat de gezinnen geen kosten hoeven te maken. Om 18:00 uur was het een gezamenlijk diner in het Efteling Hotel. 

De zondagochtend was het ontbijt weer rond 8:30 a 9:00 uur. Om half 11 werd er door de gezinnen uitgecheckt en mochten ze de hele dag nog van het park genieten. Het was echt prachtig zonnig weer en zo einde van de middag waren de meeste gezinnen weer huiswaarts gekeerd van dit enerverende weekend.
“Wij van Stichting Zorgeloos Kind danken al de bedrijven en instanties die het mogelijk hebben gemaakt om deze reis te bekostigen. Wij blijven ons verbazen over de strijdbaarheid van gezinnen en al deze gezinnen blijven voor ons voorbeelden.”