Tafeltenniscompetitie HTTC

HETEREN - De najaarscompetitie is deze week weer van start gegaan. Het eerste team komt, na het kampioenschap in de voorjaarscompetitie, uit in de 1e klasse. Tegen GTTC werden de punten gedeeld, een goede prestatie. 

Meriam Willemse en Lennard Springvloet-dubbelt wonnen keurig tweemaal. Frank Balzer tekende voor het vijfde punt. Team twee ging als een speer van start, Getave' werd met 9-1 verslagen. Bart en Daan Barends bleven knap ongeslagen en Victor Yam was met twee zeges ook op dreef.
Het dubbelspel ging naar Daan en Bart. Het derde team trof, in de wedstrijd tegen SKF, twee 'lange noppen spelers' en daar was weinig eer aan te behalen. Bas Huitink, Rene' Roelofs en Hans Wassink wisten wel van de derde speler te winnen. Team vier behaalde een mooie 7-3 zege bij ONI. Kopman Erik van Welie bleef probleemloos ongeslagen. Berdien Lammers won knap tweemaal en Ine Stap wist ook eenmaal te scoren. Het dubbelspel ging naar Berdien en Erik.

De beide jeugdteams spelen, na promotie, een klasse hoger. Het niveau is duidelijk hoger en gemakkelijk winnen is er niet meer bij. Het eerste team behaalde, tegen SKF, vier punten. John Duncan won op fraaie wijze zijn partijen. Wiebe Sikkema kende een goed debuut en won eenmaal. Verder wisten John en Wiebe in het dubbelspel te scoren. Team twee trof met TTV Ede een sterke tegenstander en verloor met 8-2. De krachtsverhoudingen waren minder groot dan de uitslag doet vermoeden. Tom Duncan won fraai tweemaal. Goed blijven trainen, dan komen de punten vanzelf.

Bij HTTC kan men gratis een maand meespelen, op dinsdag de senioren en op donderdag de jeugd.