Imke vertelt tijdens de workshop 'Vertel eens, vertel!' (foto: Nora van Dam)
Imke vertelt tijdens de workshop 'Vertel eens, vertel!' (foto: Nora van Dam) Foto: Nora van Dam

Korte cursus persoonlijk
leren vertellen en performen

ELST - Wil je bij het Creatief Collectief Elst een mix van vertel- én theaterkunst op een laagdrempelige manier onderzoeken? Sta je open voor ambachtelijk leren vertellen van een persoonlijke ervaring? Lijkt het je een uitdaging om voor een intiem publiek te performen? 

In ‘Vertel eens, vertel!', een workshopreeks van vier bijeenkomsten op zaterdag van 13:30 tot 16:30 uur (start 24 september), werken deelnemers aan hun eigen vertel-act en stijl, maar ook aan contact maken met publiek, stemgebruik en houding. De reeks wordt met de presentatie van de acts afgerond, onderling of met genodigden.

Gaat het om iets kleins of groots? Over thuis, iets op je werk, over jouw smaak of een maatschappelijk thema dat je aandacht heeft? Een persoonlijke mijlpaal, een verhaal over een periode die je afsluiten wilt. Misschien wil je vertellen over je herkomst, wat je in contact met anderen tegenkomt of hoe het voelt om iets te vieren of juist iets te verliezen? Alles kan!

Je start met een bestaand verhaal om je een vertelstructuur eigen te maken en eindigt, zonder tekst uit je hoofd te hoeven leren, met je persoonlijke vertel-act. Je speelt met betekenis en boodschap en zoekt naar kracht, schoonheid en herkenbaarheid door beeldspraken te gebruiken.

De cursusgroep bestaat uit vier tot zes personen en is voor 18 tot 88 jaar. Kosten 125 euro. Nora van Dam geeft al ruim twintig jaar drama en heeft een eigen bedrijf 'Dramaplaats - Theaterworkshops voor zeggingskracht'.
Kijk bij www.creatiefcollectiefelst.nl en ga naar Vertelkunst om je aan te melden. Er start ook een cursus in november.