De Blauwe Bever ligt aangemeerd bij voormalige steenfabriek Timmermans in Elst (U). (foto: Stichting Rijnoevervaarten)
De Blauwe Bever ligt aangemeerd bij voormalige steenfabriek Timmermans in Elst (U). (foto: Stichting Rijnoevervaarten) Foto:

Een prachtige vaart

naar de Palmerswaard

ELST (U) - Safarischip De Blauwe Bever vertrekt zondag 26 juni om 14.00 uur vanuit Elst (U) voor een mooie vaartocht naar Palmerswaard bij Rhenen

De gids aan boord vertelt over bezienswaardigheden langs de rivier, haar oevers en natuurlijk over het waterbeheer. Vanaf het schip is er een prachtig zicht op het stadje Rhenen met zijn karakteristieke Cuneratoren en de Grebbeberg. Ter hoogte van natuurgebied De Blauwe Kamer keert het schip en vaar het stroomafwaarts naar natuurgebied Palmerswaard, dat ten westen ligt van Rhenen.
Dit gebied is in 2016 opnieuw ingericht. Hier gaan de passagiers aan land om met de gids te verkennen hoe de natuur zich ontwikkelt in dit zeer diverse gebied, waar water een belangrijke rol speelt. Er is een nevengeul gegraven, er zijn plassen die zijn ontstaan door vroegere kleiwinning en er is de Nederrijn. De gids vertelt over de aanwezige bosschages en zeldzame plantensoorten. De bever is in dit gebied actief en er zijn verschillende sporen van dit dier waar te nemen.

Voor meer informatie en/of reserveren zie: www.deblauwebever.nl.