Het inschrijftermijn heet ieder weer welkom. (foto: Guus Versmissen)
Het inschrijftermijn heet ieder weer welkom. (foto: Guus Versmissen) Foto: Guus Versmissen

Exoduswandeltocht voor ieder wat wils

LINGEWAARD - We mogen weer wandelen. In alle vrijheid. Zonder beperkingen en bedreigingen.Hoe anders kan het zijn. Mede daarom staat bij de Exoduswandeltocht de vluchteling voor oorlogsgeweld centraal.

We herdenken het einde van de evacuatie in de periode 44-45.Dat kan alleen zinvol als je niet wegkijkt van wat nu in Europa gebeurt. Uit solidariteit gaat iedere cent opbrengst naar 555; dus de vluchting van nu.

Uw deelname komt de kwetsbaren direct ten goede; ook in moreel opzicht. U kiest één van de 5 wandelafstanden en geniet van een prachtige wandeling. Er is muzikale ondersteuning en er zijn bijzondere rustplaatsen zoals De Korenmaat, De Stadsblokken het het gezellige centrum van Huissen.

U passeert unieke WOII-markeringen en treedt op een groot deel van het traject in het voetspoor van de vluchteling van toen. Echter niet met gevaar voor eigen leven maar over wegen en dijken in prachtige natuur.

De afstanden bedragen 5  10, 17, 25, en 43 kilometer dus er is voor ieder wat wils. Ook ideaal als laatste training voor de 4daagse. Er is een eenheidsprijs voor deelname en die bedraagt 5 euro.Ieder ontvangt een certificaat. Voor twee euro meer krijgt men een pin of medaille.

Inschrijven kan via www.exodushuissen.nl. Op de dag zelf zit het team weer klaar om u welkom te heten. De combikaarten van Nooit Te Ver zijn natuurlijk deze dag geldig. Vertrek en aankomst zijn bij Broodbar De Buitenpoort in Huissen. Wees sportief  solidair en omarm de vrijheid: wandel mee op zaterdag 25 juni.