Een heerlijke stamppot.
Een heerlijke stamppot. Foto: Ans van de Mark

Vierde Ouderenbeurs in Oosterhout

Algemeen

OOSTERHOUT - Op 15 juni vanaf 15.00 uur vindt voor de vierde keer de Oosterhoutse Ouderenbeurs plaats in Dorpshuis De Schakel. Dit is een evenement voor alle senioren en hun (mantel-) verzorgers uit Oosterhout en Slijk-Ewijk.

Veel organisaties die zich richten op de zorg voor en het welzijn van ouderen presenteren zich in een kraampje of op een andere manier. Het belooft een zeer informatieve middag te worden. Centraal staat de vraag hoe je zo lang mogelijk in je eigen dorp kunt blijven wonen, ook als je ouder en hulpbehoevend wordt. En deze middag ook vooral: hoe organiseren we een Huiskamer in De Schakel, waar je makkelijk binnen loopt en waar het bruist van activiteiten. Ook aandacht voor wonen; de werkgroep Wonen presenteert de resultaten van hun onderzoek over de woonwensen onder senioren en de woonconsulenten stellen zich voor.

Alle bezoekers ontvangen na afloop de Zorg- en Activiteitenwijzer van Oosterhout, waarin alle belangrijke organisaties en activiteiten op een rijtje staan.  De bridgeclub en de koersbalclub geven demonstraties en de accordeonclub De Oldtimers zorgen voor muzikale intermezzo’s.

Het wordt weer heel gezellig, met veel tijd voor een praatje met elkaar, een lekker glaasje en voor de inwendige mens een heerlijk stamppotbuffet.

De gemeente en verschillende sponsors maken deze ouderenbeurs mogelijk, zodat het voor iedereen gratis kan zijn. De organisatie van de ouderenbeurs is in handen van de werkgroep ‘Ouder worden in Oosterhout’. Deze bestaat uit vrijwillige inwoners met een constructieve bijdrage van enkele zorgorganisaties en van de gemeente Overbetuwe.