Nederlands Kampioenschap Mahjong voor clubteams in Elst

Algemeen

ELST - Kongrovers, Rode Sleutels, de vier winden of de Negen Poorten: een greep uit de exotische namen van dertien clubs die op 11 juni gaan uitmaken welke club zich het komende jaar Nederlands kampioen mahjong mag noemen. 

Na ruim twee jaar van lockdowns en beperkingen organiseert de huidige Nederlands kampioen, Mahjongvereniging De Gouden Draak uit Arnhem en Nijmegen, het NK mahjong voor clubteams in Elst.

Mahjong: strategiespel

Mahjong is een van oorsprong Chinees spel waarbij je strategie en tactiek slim moet combineren met kansberekening en de factor geluk. Mahjong speel je met vier personen en kenmerkend zijn de stenen met prachtige Chinese tekens en symbolen.
In Nederland kun je bij 39 mahjong verenigingen spelen: zowel recreatief als in competitieverband. De internationaal meest gangbare variant is MCR, wat staat voor Mahjong Competition Rules, deze wordt in Nederland in clubverband het meest gespeeld. Ook op het NK voor clubteams wordt de MCR-variant gespeeld.

De Gouden Draak

De Gouden Draak is een Mahjongclub uit Arnhem en Nijmegen en opgericht in 2000, het Chinese jaar van De Draak. De leden van de vereniging komen uit regio Arnhem en Nijmegen.
Elke eerste en derde vrijdag van de maand is het clubavond in afwisselend Elst en Arnhem. Geïnteresseerden zijn altijd welkom om een paar avonden gratis mee te spelen.

In september 2022 gaat de Gouden Draak ook een Mahjongcursus organiseren. Zie www.goudendraak.com.