Afbeelding
Foto: Hein Arns

De puzzel voor Elst Op Stelten 2022 is gelegd

Algemeen

ELST – Na dik twee jaar wachten was het bij de werkgroep Elst Op Stelten (EOS) van het Centrum Management Elst even puzzelen. Maar er is goed nieuws. Alle puzzelstukjes liggen inmiddels, ondanks de korte voorbereidingsperiode, op hun plaats. Tweede pinksterdag 6 juni wordt een ouderwets feestje in het centrum van Elst. 

“Het was een uitdaging na twee jaar absentie, maar we hebben een mooie mix van nieuwe en vertrouwde attracties weten samen te stellen naast de 200 kramen die we plaatsen”, aldus Rik Gerretsen, voorzitter van de Werkgroep Elst op Stelten. De nieuwe attracties zijn een rodeostier die op de hoek van Halve morgen een plaats krijgt en wordt er een kindersurvival-kasteel opgebouwd voor de R.K. Kerk.
Vertrouwd zijn de Bungyjump op Plein, de houtcarvers bij de Grote Kerk en de klimrots die op het Werenfriedplein te vinden is. Ook de draaimolen en de mini-scooters voor de kleinsten ontbreken niet en staan op Plein. Dat geldt eveneens voor het schminken bij Schoenmode Petra Zwartkruis door de Schminkmevrouw en Clown Carlo die rond zal wandelen in het centrum als ballonnenclown. Uiteraard ontbreken ook de modelbouwdemonstraties van Hobma Modelbouw niet in de van Hogendorpstraat.

Muziek

Op vier podia ter hoogte van Snelders Sport, in de Kleine Molenstraat, op de hoek van de Smidstraat-Willemstraat en op de kruising van de Valburgseweg-Van Hogendorpstraat staan deejays terwijl op het podium van Plein, waar de horeca verzorgd wordt door restaurant Bonte Veren, de Whateverband op zal treden. 

Bereikbaarheid en parkeren

Voor de Grote Kerk en ter hoogte van de voormalige ING Bank worden door spelers van Spero bewaakte fietsenstallingen ingericht. Tussen het centrum en de P&R parkeergarage nabij het NS Station rijdt een gratis pendeldienst verzorgd door Hobma on Tour. Het NS Station bevindt zich op vijf minuten lopen van Elst Op Stelten terwijl op de Rijksweg meerdere buslijnen stoppen. 

Elst op Stelten wordt gehouden op tweede pinksterdag, tussen 11.00 en 18.00 uur. Meer informatie staat op www.elstopstelten.nl.