Feestgangers op het Drielse Kersenfeest.
Feestgangers op het Drielse Kersenfeest. Foto: Fotostudio Wim

Het Drielse Kersenfeest terug in de tent!

Algemeen

DRIEL - De welbekende feesttent is weer terug in het dorp van 27 juni tot en met 3 juli op het veld langs de Patrijsstraat. Het belooft weer een gezellige week te worden, met een bomvol programma met feesten en activiteiten voor alle leeftijden.

De activiteiten van het Kersenfeest hebben geen introductie nodig. Inmiddels zijn de Kersenfeest Quiz, de Kersenkoningin, het darttoernooi, de wandeltocht op Kersenrode Vrijdag, de kermis en de muzikale feesten van Q-Music The Party en diverse livebands legendarisch in het dorp. Het programma en alle details zijn te vinden op kersenfeestdriel.nl.

Maar het Kersenfeest staat voor meer dan een groot feest. Het is ook het jaarlijkse moment waarbij bijzondere Drielenaren in het zonnetje worden gezet! Dit gebeurt onder andere met de uitreiking van de Zilveren Ratel, een prijs voor een persoon, vereniging of stichting die zich heeft ingezet voor mens, dier of natuur. Ook worden lokale sporttalenten een podium geschonken in de feesttent met prijzen voor de meest indrukwekkende sportman, -vrouw, -talent en -ploeg uit het dorp! Ken jij een (groep) topper(s) die deze eervolle titels of de Zilveren Ratel verdienen? Mail dan naar info@kersenfeestdriel.nl.

Het Kersenfeest is een lokaal feest dat al tientallen jaren gevierd wordt. Georganiseerd door een handvol vrijwilligers en geholpen door lokale sponsoren wordt het feest alsmaar groter en bekender in Driel, maar ook in de omgeving. Met honderden feestgangers en meer dan duizend deelnemers is het feest werkelijk een iconisch festival. Bekijk kersenfeestdriel.nl voor alle details over het programma en data.