Rob Hartog in actie met nummer 47 in Oschersleben.
Rob Hartog in actie met nummer 47 in Oschersleben. Foto: SWPN

Sterk optreden van SWPN met Hartog en Van der Voort in Oschersleben

Algemeen

BETUWE - SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind heeft een uitstekende indruk achtergelaten tijdens het IDM in Oschersleben.

Melvin van der Voort moest de eerste trainingsdag laten schieten, omdat hij zijn laatste schoolexamen moest maken. De 16-jarige coureur kwam zaterdag tijdens de IDM Supersport kwalificaties pas voor het eerst in de baan. Ondanks de gemiste rijtijd wist hij een zevende startplek te veroveren. Hartog reed twee sterke kwalificaties, die hij met een vierde tijd afsloot.

Rob Hartog kende een uitstekende eerste race. Lang streed de Yamaha R1M coureur op een vierde positie voor de laatste podiumplaats. Met nog vijf ronden te gaan verloor Hartog één positie, maar hij bleef strijden voor de vierde plaats. Hij wist knap als vijfde over de finish te komen. Het betekende de eerste top-vijf klassering voor hem in de IDM Superbike. In race 2 kwam hij opnieuw sterk voor de dag en voerde de SWPN-coureur lang deze groep aan. Na achttien ronden kwam hij kort achter de vijfde coureur als zesde over de finish.

Van der Voort kende een geweldige start in de eerste IDM Supersport race en dook als derde de eerste bocht in. Met nog drie ronden te gaan kwam er een rode vlag vanwege een oliespoor. Op dat moment reed de SWPN-coureur op een vierde plaats en werd ook zo geklasseerd. In de tweede race reed de jonge coureur in rap tempo richting de top-drie, toen hij in de derde ronde onderuit ging, waardoor er een einde kwam aan zijn veelbelovende race.

De derde ronde van het IDM Supersport kampioenschap staat gepland van 24 tot en met 26 juni op het circuit van Most in Tsjechië.