Dovol sluit met twee mooie wedstrijden het seizoen af

OVERBETUWE - Dinsdag in Heteren tegen Toesj, de kampioen, was het een intensieve wedstrijd waarbij alleen in de 3de set wat minder gespeeld werd door Dovol. De teams waren aan elkaar gewaagd wat uit de setstanden 25 -22, 25-22, 25-16 en 25-20 ook wel blijkt. Het verschil zat voornamelijk in momenten van onachtzaamheid bij Dovol waardoor Toesj makkelijk schoorde.

Tegen bezoekend Tivoc had Dovol de intentie er een fijne wedstrijd van te maken en dat het om het spel zou gaan en niet om de knikkers. Tivoc nam echter het initiatief en pas bij 6-6 kwam Dovol in een soort van flow. Hield de controle met goede verdediging en aanval; liep gewoon lekker: 25-18.

Dit ging in het begin van de 2de set ook zo, maar Dovol liet de inzet versloffen. Dus Tivoc haalde in bij 12-12 en bleven daarna gelijk -mooie acties, goede harde aanvallen- opgaan tot 21-21. Daarna kon Dovol het net iets meer afdwingen: 25-22.

De 3de set bracht een service serie Dovol op 9-0 voorsprong. Helaas verslapte daardoor de scherpte en wist Tivoc toch weer in te halen door een goede aanval en midden blokkering. Bij 15-15 weer een opslagserie van 6 punten van Dovol wat het verschil maakte: 25-21.

Na een trage start in set 4 met persoonlijke foutjes door niet scherp en alert genoeg in het veld te staan, kwam Dovol pas bij 10-10 naast Tivoc. De manier waarop kon wel vastgehouden worden. Het werd een ontspannen spel met een goede verdediging en passing wat omgezet werd in een mooie aanval. Aan het eind kwam Dovol nog onder druk van de goed uitgevoerde sprongservice en werd het 23-23. Maar Dovol bleef "koel" genoeg om het af te maken: 25-23.