Van Leeuwen orgel Grote Kerk Elst. (foto: Carel van Gestel)
Van Leeuwen orgel Grote Kerk Elst. (foto: Carel van Gestel) Foto: Carel van Gestel

IJsbrand ter Haar houdt nieuwe orgel-cd ten doop

ELST - Op vrijdag 3 juni om 20.00 uur is, na enige corona-vertraging, het feestelijke moment aangebroken dat organist IJsbrand ter Haar zijn nieuwe cd introduceert, een zorgvuldig samengesteld programma waarin de klanken van de beide orgels van de Elster Grote Kerk optimaal tot hun recht komen. 

De cd bevat muziek van componisten uit Frankrijk, Duitsland (waar onder J.S. Bach), Engeland (Villiers Stanford) en Nederland.
Op speciaal verzoek van zijn sponsors heeft Ter Haar voor zijn concert enkele andere stukken geprogrammeerd; voor op het Walker-orgel: van Bunk, filmmuziek van Burwell en Silvestri en een prachtige bewerking van psalm 84 van de nog actieve organiste M.C. de Jong; voor het Van Leeuwen-orgel: muziek van Strategier en Tunder, met als klappen op de vuurpijl de schitterende koraalbewerking over ‘Schmücke dich, o liebe Seele’ en de ‘Passacaglia’, beide van Johann Sebastian Bach.

De uitreiking van de eerste cd wordt luister bijgezet met een (gratis) drankje en een hapje na afloop. "De toegang is gratis, maar bij het verlaten van de kerk wordt u gevraagd om in geld uit te drukken wat u het waard vond." 

Dit concert is tevens de Grand Opening van het nieuwe concertseizoen. Vanaf juli vinden de concerten steeds op de eerste zondag van de maand om 12.00 uur.